Valls examinarà les façanes i teulades del Barri Antic

Valls analitzarà les façanes i teulades de més de 1.000 immobles del Barri Antic, la gran majoria dels que hi ha. Es tracta d'una ambiciosa actuació que vol aconseguir una radiografia acotada i actualitzada de l'estat dels immobles del centre històric. En el cas de les teulades és la primera vegada que es fa una anàlisi així. L'estudi es realitzarà a través d'un dron.

Des de l'inici del mandat el consistori també ha dut a terme un informe d'aquells edificis en estat de ruïna i altres tipus d'expedients. Ara la voluntat és actuar, com més aviat millor, en tots aquells habitatges que puguin suposar algun perill a la via pública i frenar la degradació del parc immobiliari de la zona.

vallsbarriantic070122

Una vegada finalitzi l'estudi l'Ajuntament emprendrà els requeriments necessaris perquè els propietaris executin les obres de manteniment adients.

Actualment, els propietaris que actuïn al Barri Antic tenen una bonificació del 95% de l'impost d'obres. A més el consistori aprovarà aviat una nova línia de subvencions per rehabilitar edificis i la seva recuperació. Es preveu un import per poder actuar en 18  obres. L'últim exercici aquestes ajudes van arribar a cobrir el 40% del valor de l'obra.