Valls enceta un 2022 carregat d'obres d'envergadura

Valls començarà l’any amb obres.  La junta de govern ha adjudicat projectes importants i que porten molt temps encallats. És el cas  de les obres que han de servir per rehabilitar Ca Xapes perquè pugui tornar a ser la seu de la llar de jubilats. També començaran els treballs per recuperar part de la Muralla de Sant Antoni i construir el carril bici.

LLAR DE JUBILATS

Les obres de Ca Xapes projecten mantenir les façanes protegides d’aquest edifici que és testimoni de l’arquitectura industrial del segle XIX a Valls. El gran canvi es veurà a l’interior. Es prioritzarà l’accessibilitat a peu de carrer. Per això a la planta baixa s’instal·laran els serveis que fan servir més participants com una sala polivalent  o la cafeteria.

A la primera i segona planta hi haurà un gimnàs, una aula d’informàtica i altres instal·lacions. Les obres s’han adjudicat per gairebé 2 milions i mig d’euros a l’empresa Construcciones Caler Sau i han de permetre que la llar de jubilats torni a la seva històrica seu, declarada Bé Cultural d’Interès Local.

RECUPERACIÓ DE LA MURALLA

Muralla Valls 2022

També hi haurà treballs per recuperar l’antiga muralla medieval, en aquest cas declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. Es començarà pel tram inicial situat a tocar del Portal Nou entre el carrer del Mur i Tomàs Caylà.

És un projecte que contempla, més enllà de la recuperació de les restes, la urbanització de la zona fent-hi un nou espai públic i enjardinat. S’ha adjudicat per 400.000 euros a Rècop Restauracions Arquitectòniques SL.

CARRIL BICI

carril bici valls 2022

I enguany també començarà a caminar el carril bici que connectarà l’estació de busos fins al polígon industrial, un recorregut de 2 kilòmetres.

D’aquesta manera, passarà per equipaments i serveis com les zones esportives del Vilar i el Fornàs, l’entorn del Centre Cultural, l’escola Eugeni d’Ors, l’Institut Narcís Oller i la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Ho farà l’empresa Proseñal per poc més de 70.000 euros.