Valls aprova un pressupost sense consens

Tot i haver explorat punts de trobada per dissenyar un pressupost de consens negociat amb els diferents partits representats al plenari, el govern de Junts i Esquerra s'ha acabat quedant sol defensant la seva proposta. Les tres reunions amb la CUP no han apropat postures. Els anticapitalistes creuen que les seves demandes, fixades en l'aposta pel centre històric, l'emergència de l'habitatge i la despesa social, no són prou visibles a la proposta de pressupost. Tampoc hi veu la seva petjada el PSC. Els socialistes asseguren que van fer arribar les seves propostes al govern, però no les saben trobar al document que ha presentat. Entre altres reclamaven un pacte estratègic d'inversions i actuacions en els àmbits dels serveis a les persones i el teixit productiu.

PSC i CUP veuen en el pressupost de 30,2 milions d'euros que ha presentat el govern una aposta continuista, i dubten que les polítiques socials i econòmiques que incorpora siguin efectives per reactivar els sectors afectats per la crisi sanitària de la Covid-19. Des del govern, en canvi, s'ha presentat el futur pressupost com una eina que ha de permetre reactivar el teixit comercial i industrial de la ciutat. N'ha destacat el volum d'euros destinats a serveis a les persones, però especialment ha fet bandera de la capacitat de teixir un pressupost expansiu congelant els impostos.

El govern també aprova les ordenances en solitari

Precisament les ordenances fiscals també s'han aprovat definitivament en el plenari de pressupost. També en aquest cas el govern s'ha quedat sol en la seva defensa. Ciutadans s'ha abstingut i PSC i CUP hi han votat en contra després que el govern desestimés les serves al·legacions. Essencialment socialistes i cupaires reclamaven un topall de renda per activar les bonificacions de les famílies nombroses. En el model actual, aquestes són universals.