El Centre d'Interpretació de l'Oli obrirà a mitjans del 2022

El Consell Comarcal de l'Alt Camp iniciarà al gener la campanya de promoció dels espais patrimonials que ha recuperat els últims anys a vuit municipis de la comarca. Uns treballs que s'han emmarcat en un projecte conjunt per valor de més de dos milions d'euros finançat a través de la Generalitat i dels fons FEDER.

Un dels projectes és el Centre d'Interpretació de l'Oli a Picamoixons que, una vegada completada la rehabilitació de les naus de Ca l'Orga, es podria posar en marxa a mitjans del pròxim any. El mes de gener s'iniciarà la campanya de promoció dels nous espais rehabilitats. S'ha esperat que s'enllestissin gairebé tots per engegar una campanya turística conjunta.

El projecte global s'emmarca dins una proposta finançada per la Generalitat i els fons FEDER iniciada l'any 2014 i prorrogada a causa de la pandèmia. Ara, amb cinc projectes acabats i tres en el tram final el Consell Comarcal ja pot justificar els 2 milions de cost global per rebre la subvenció europea.

Entre els espais recuperats hi trobem els castells de Rodonyà i Vallmoll, la Torre de la Mixarda, a Figuerola del Camp, el Columbari de Vila-rodona o l'antiga fàbrica tèxtil del Pla de Santa Maria, entre altres.