Comencen les obres del projecte d'habitatges cooperatius de Ca Robusté

Els operaris ja treballen a l’interior de Ca Robusté, al Barri Antic de Valls. La Titaranya és qui impulsa la rehabilitació d’aquest edifici catalogat com a bé cultural d’interès local. Vol recuperar un immoble ara degradat per promocionar-hi un projecte d’habitatge cooperatiu, que s’emmarca dins una estratègia d’intervenció i dinamització del nucli històric de Valls.

Entre altres tresors, l’edifici amaga unes guixeres d’origen medieval úniques a Catalunya que es conservaran. En total, el projecte de rehabilitació de Ca Robusté preveu la creació de set habitatges en cessió d’ús de protecció oficial, espais d’ús comunitari i també un local d’ús polivalent obert al barri. A més, incorporarà un passatge que donarà accés a un pati interior de 300 metres quadrats.

També Ca l'Alemany

La rehabilitació de Ca Robusté, que s’espera estigui enllestida l’estiu de 2023, s’emmarca dins un projecte més ampli que també preveu recuperar l’antiga indústria tèxtil de Ca l’Alemany, també al Barri Antic de Valls. Seria una segona fase del projecte que contempla la creació de quinze habitatges més. Actualment aquest espai ja s’ha habilitat en part com a equipament cultural i acull l’activitat del Casal Popular la Turba, una de les entitats vinculades al projecte de la Titaranya.