Així seran les Decennals

El programa de Les Festes Decennals de Valls queda configurat per 525 activitats organitzades per 11 comissions participatives. Des de l'Ajuntament destaquen el treball intens que s'ha realitzat durant sis mesos. Conscients que la pandèmia segueix, asseguren que seran unes festes segures.

Unes festes que recuperen actes tradicionals i que inclouen propostes culturals, infantils, lúdiques i esportives. De moment ja s'han venut més de 20.000 localitats de les 43.000 posades a la venda.

Per primera vegada, 81 colles amb 8.400 castellers i castelleres es reuniran el diumenge 30 de gener a la zona de l'aparcament Hort del Carme. El pregoner Marc Moncusí, músic vallenc de projecció internacional serà qui donarà el tret de sortida a les festes divendres 28 de gener juntament amb l'espectacle de llums que tindrà un fil conductor amb la cavalcada de la llum, que comptarà amb deu cavalls il·luminats. Un espectacle que es podrà veure durant els deu dies de celebració.

foto decennals

Les decennals també tindran reconeixements en femení, un d'ells serà per la feina altruista de la dona en la festa. Aquest nou reconeixement Candela Desenària serà pel col·lectiu de dones que tenen cura del cambril i la capella de la Mare de Déu de la Candela a l'església de Sant Joan.

Les Decennals se celebraran entre el 28 de gener al 6 de febrer, però dies previs la ciutat ja estarà activa amb diverses iniciatives.

Els abonaments i entrades per a les activitats familiars i els nous espectacles es podran comprar a partir del 7 de gener. Les localitats reservades per a persones amb diversitat funcional estaran activades fins al 18 de desembre.