El Museu de Valls recupera una antiga talla de la Candela

El Museu de Valls ha adquirit en subhasta una antiga talla de la Mare de Déu de la Candela, que anys enrere havia format part de la col·lecció privada per a ús particular de la família Moragas.

Una de les nissagues més destacades de la capital de l’Alt Camp, que a més, tenia un especial vincle amb la patrona de la ciutat, com ho demostra el fet que l’actual corona que llueix la imatge venerada a Sant Joan la va finançar aquesta família.

Amb l’adquisició de la peça, el Museu retorna a Valls una escultura que ajuda a recuperar part de la història del patrimoni malmès o perdut durant la Guerra Civil.

La peça recuperada data de finals del segle XVIII o principis del XIX. Es tracta d’una talla de fusta policromada de la qual no se’n coneix l’autor. La peça, després de sotmetre’s a un procés de restauració es podrà veure en una de les mostres d’imatges previstes durant les properes Festes Decennals. Fins ara només es té notícia que hagi estat exposada al públic una vegada, l’any 1924 a la Biblioteca Popular.