Arrenca una temporada de calçots de rècord

Els calçots ja han vist la llum després de la primera arrancada de l'any. Des de l'IGP Calçot de Valls pronostiquen una collita rècord de més de 20 milions d'unitats. L'humorista Quim Masferrer ha tingut l'honor de descalçar-ne els primers com a Amic de l'Autèntica Calçotada.

Les excel·lents previsions dels pagesos s'expliquen per les bones condicions climàtiques dels últims mesos. Una meteorologia que també afavoreix la qualitat, que es preveu molt bona.

Calçot 2021 valls

Els restauradors seran els primers compradors de calçots, com abans de la pandèmia. L'any passat els productors van haver de potenciar els canals de distribució directa arran del tancament de l'hostaleria. És per això que enguany es preveu que molts consumidors tornin a optar per aquesta modalitat de compra.

La vuitena Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls també ha comptat amb la tradicional cerimònia de nomenament de l'Amic de l'Autèntica Calçotada i un showcooking amb els xefs Óscar Manresa, Joel Castanyé i el vallenc Andreu Guasch.

Valls historia viva 21

Les jornades del calçot han coincidit amb la celebració de la primera edició de Valls Història Viva, un projecte de divulgació a partir de rutes teatralitzades. Enguany, la temàtica ha girat al voltant de les revoltes populars que ha viscut la ciutat des de l'edat mitjana fins al segle XX.