La llum tornarà a ser protagonista per les Decennals

Les Festes de la Llum tornaran a fer honor a la seva definició. Les lluminàries i els espectacles lluminosos tornaran a ser el punt vertebrador i de referència de les Decennals de Valls al carrer. Hi haurà lluminàries al centre històric però també espectacles musicals de llum al passeig Tarradellas, al Fornàs, i també la projecció d’un mapping a la façana i el campanar de Sant Joan, que es podrà seguir des de l’aparcament del Barri Antic. Una fòrmula innovadora que vol exposar l’essència de les festes al carrer.

La comissió audiovisual ha programat una trentena de passis del màpping que il·luminarà el campanar parroquial més alt de Catalunya entre el 3 i el 6 de febrer. L’espectacle sensorial 'Candela’m' l’ha dissenyat l’empresa catalana Nueveojos.

El passeig Tarradellas serà un altre punt de trobada. Allí s’ha creat un espectacle de lluminàries musicals que inaugurarà les festes. Hi haurà sis propostes diferents i es podran veure durant totes els dies festius. Per la seva banda, el centre històric de la ciutat també s’il·luminarà.

En aquest cas, l’empresa italiana Mariano Scenografie Light, que ja va sorprendre el 2011, s’inspirarà en les primeres lluminàries elèctriques instal·lades per les festes l’any 1921 i documentades per Pere Català Pic. Trobarem diferents motius lluminosos a la plaça del Blat, el carrer de la Cort i el Pati.