El Centre d'Interpretació de l'Oli de Picamoixons obrirà el juny

La rehabilitació de les naus adjacents a l’antiga casa pairal de Ca l’Orga, a Picamoixons, ja s’ha enllestit. Amb un pressupost de 229.000 euros s’ha rehabilitat la façana i reconstruït, seguint l’estructura original, l’embigat de la teulada i la coberta de les dues naus que l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons va adquirir amb la voluntat de museïtzar-les i convertir l’espai en un centre d’interpretació de l’oli.

El resultat de la intervenció arquitectònica ofereix dos grans espais diàfans. Un de 100 m2 com a sala principal que acolliria el centre d’interpretació de l’oli, i un segon complementari de 70 m2. L’EMD preveucompletar la museïtzació de l’espai abans del mes de juny. També, de forma paral·lela, contempla també actuacions al voltant de l’edifici.

El projecte s’ha finançat amb fons FEDER europeus en el marc d’un projecte global impulsat des del Consell comarcal de l’Alt Camp que inclou també altres projectes vinculats a actuacions de recuperació de patrimoni a set municipis més de la comarca.