Compte enrere per a les Decennals

Valls comença a fer olor de Festes Decennals. Ja s’ha iniciat el compte enrere perquè el 28 de gener s’inaugurin aquestes celebracions tan especials per a la ciutat. Els encarregats d’inaugurar el comptador han estat nens i nenes de Valls nascuts durant la darrera edició de les Festes l'any 2011.

I es nota que a la capital de l’Alt Camp hi ha ganes de Decennals perquè desenes de persones s’han aplegat per gaudir de la cita. A partir d’ara es començaran a desgranar els actes que formaran part del programa. El que sí que sabem és que es vol aconseguir que siguin les Decennals més populars i accessibles i també les més feministes.

Un acte que va tenir doble estrena, la del marcador i la inauguració de la remodelació de la Font de la Manxa, que precisament es va obrir durant les Decennals del 71.

novafontmanxa

Dues vallenques i un vallenc nascuts durant les Festes Decennals del 1971, data que es va inaugurar, van ser els encarregats d'encendre la nova font ornamental de la Manxa. Després d'uns anys d'inactivitat, la font ha tornat a veure funcionar els seus brolladors d'aigua i ha recuperat la lluminositat.

La restauració de la font ha mantingut l'estructura característica original en forma de trèvol, però se n'ha renovat tot el funcionament tecnològic. Així, la nova font compta amb 19 brolladors, els quals permeten múltiples jocs d'aigua en moviment amb alçades de fins a tres metres.