Valls prioritzarà els vianants en la reordenació de l'entrada al Barri Antic per Sant Francesc

Connectar els torrents amb la trama urbana de Valls, renovar i revitalitzar la plaça de Sant Francesc donant prioritat al vianant en un entorn que actualment presenta una elevada densitat de circulació. És la proposta de futur per a l'accés al Barri Antic per Sant Francesc.

L’estudi l’ha realitzat el Centre de Recerca Urbana de la URV amb la participació de l’estudi d’arquitectura Eixam de Valls. A partir del mateix, el consistori vol dissenyar l’espai futur que ha de complementar la rehabilitació actual que s’està duent a terme a l’església de Sant Francesc.

Actualment s’hi estan portant a terme treballs de consolidació i reforma de les voltes i la teulada. És una primera fase dels treballs de rehabilitació, pressupostada en més de 360.000 euros, que hauria d’estar acabada a finals d’any. El consistori preveu noves reformes passada la Candela.

Entre els treballs programats per un futur, amb uns 160.000 euros de pressupost, s’hi contempla, a banda de la creació de sortides d’emergència, la restauració del campanar, afectat per un llamp. El consistori va presentar els projectes en el marc de les jornades patrimonials que l’Institut d’Estudis Vallencs dedica a aquest edifici catalogat com a bé d’interès local.