El Museu Casteller de Catalunya es queda buit de contingut

Nou contratemps pel Museu Casteller de Catalunya que s’ha aixecat a Valls. L’única empresa que es va presentar per  omplir de contingut el seu interior s’ha retirat. Això farà endarrerir de nou els terminis per obrir l’equipament.

Fa mesos que es van donar per acabades les obres de construcció de l'edifici que ha d'acollir el Museu Casteller de Catalunya. Des de llavors, l'estructura del futur equipament espera la concreció del projecte museogràfic que li ha de donar vida. L'espera no s'ha acabat. L'única empresa que s'havia presentat per liderar l'execució del projecte ha retirat la seva oferta, amb la qual cosa, l'adjudicació de les obres no es podrà realitzar com estava previst. 

El mes de juliol ja es va aprovar el projecte dissenyat per Ignasi Cristià. Un projecte valorat en 1,6 milions d'euros, que incloien també les obres d'adaptació de l'edifici al model musogràfic,La retirada de l'empresa que n'havia de ser l'adjudicatària retrasarà els terminis d'implementació del projecte. Tot i això, des del consistori s'assegura que la materialització de l'equipament no perilla.
Ara, l'Ajuntament de Valls requerirà a l'arquitecte Ignasi Cristià que, en el termini d'un mes, revisi el projecte museogràfic per si és necessari introduir-hi modificacions, amb l'objectiu d'efectuar una nova licitació pública dels treballs de subministrament i instal•lació de la museografia. Pel camí, s'ha perdut mig any de tramitacions.