CB Valls - CBT (71-80)

El CB Salou acaba com a campió i disputarà la següent fase de la Lliga Catalana EBA. Triple empat entre els tres conjunts tarragonins després del triomf blau al Joana Ballart vallenc. Ha estat el primer derbi entre CB Valls i CBT a l'Alt Camp des del març del 2019 i un bon test preparatori de cara a la fase regular de l'EBA, que arrencarà a l'octubre. 

Els locals han competit sense Adrià Trouvé, Jordi Llagostera i Guillem Fàbregas i els visitants, amb les absències d'Ousmane i Víctor Vinós. Un partit intens i tens, a estones, tot i que la part rellevant de la temporada ni tan sols ha començat. El CBT ha començat millor, però un segon quart completament desequilibrat ha permès els d'Oriol Pozo marxar a vestidors vuit punts amunt (41-33).

Un tercer període de domini dels del Serrallo ha situat coll avall el duel per als cebetistes, que han sentenciat a les acaballes amb Yoeri Hoexum com a màxim anotador (23 punts) i escortat pels 15 d'Orion. Pel cantó vallenc, Sergi Doménech ha aconseguit 19 punts i Marcus Vinicius, 14.

El CB Valls depenia d'ell mateix per assolir el passi de fase, "tan sols" havia de guanyar. El CBT, en canvi, ho havia de fer per més de 27 punts. És a dir que el desenllaç del clàssic del bàsquet de casa nostra situa el CB Salou com a equip classificat i gràcies a la contundent victòria a domicili contra el CBT després de perdre com a local contra el mateix CB Valls. Dia especial, d'altra banda, per a J.J. Miguel, que ha tornat a Valls, ara ja com a rival a pista.

Segons les bases de competició, el grup tarragoní es creua a quarts de final contra el líder del '4', format per Igualada, Martorell, Alpicat i Esparreguera. L'eliminatòria es jugarà dissabte, a domicli i la possible semifinal, diumenge, se celebraria a casa, també a duel únic. La final de la Lliga Catalana EBA, el 12 d'octubre.

Parcials: 18-24, 23-9, 14-27 i 16-20

Estadística del partit:

https://www.basquetcatala.cat/estadistiques/2021/614638faa4d427061036438d