Contents, però amb matisos

Per a la Colla Vella, el pas endavant que ha de significar el nou protocol aprovat pel PROCICAT queda curt. Els de la camisa rosada critiquen la limitació de 160 castellers per actuació. Consideren que es tracta d’una xifra aleatòria que no respon a criteris sanitaris.

A diferència del seu veí de plaça, la Colla Joves veu en el protocol un pas ferm cap a la normalització. Confien, però, que igual que defensa la Vella, el límit de castellers s’ampliï si les condicions ho permeten.

Amb el protocol, el que ja saben les dues colles vallenques és que hi haurà diada castellera de Sant Úrsula després del parèntesi del curs passat. De fet, des del consistori ja s’ha anunciat, posant en valor al mateix temps l’actuació simbòlica de Sant Joan com a punt de partida de l’actual protocol.

Les colles vallenques ja planifiquen el calendari d’assajos per arribar en condicions a la diada de Santa Úrsula el 24 d’octubre, de la qual s’ha presentat un cartell en què el protagonisme és per a la canalla de les colles.