El Grup del Teatre Principal reedita les aventures de Fredolic i Garrafó

Set representacions en total. El GTP, un Nadal més torna a donar vida als tradicionals Pastorets Principals de Valls. Una vuitantena d’actors i tramoies il·lustren la particular representació nadalenca adaptada seguint els cànons vallencs, amb cançons pròpies i ironia punyent sobre l’actualitat política i social. Un ritual que es repeteix any rere any i que, una vegada més, ha penjat el cartell d’entrades exhaurides.

Els integrants del Grup de Teatre del Principal de Valls ultimen els detalls per transformar les seves personalitats i convertir-se durant unes hores en els personatges que personificaran sobre l’escenari l’eterna lluita del bé i el mal. És el preàmbul d’una de les set representacions programades aquest Nadal dels tradicionals Pastorets de Valls. Uns Pastorets amb música en directe, cançons pròpies i sobretot sarcasme irònic que retrata l’actualitat de la localitat i també del país. Pastorets, dimonis i àngels, aquests últims enguany amb més presència, han omplert amb la seva historia ambientada en el Nadal les localitats del Principal.

Les aventures bíbliques dels pastorets Fredolic i Garrafó, enfrontats a les forces del mal es passegen en aquesta edició pel paisatge enverinat que l’actualitat política ha definit durant l’últim terç de l’any a Catalunya, un fet que ha obligat els protagonistes de la representació a alterar el ritme de la seva preparació.Una vuitantena de persones donen vida als Pastorets Principals de Valls. Una representació ritual dins el calendari del GTP vallenc i que permet al col·lectiu donar sortida al talent jove i conrear nous actors. Per qui encara no els hagi gaudit enguany, queden encara dues representacions. L’última serà el dia de Reis.