Galimany ja vola cap als Jocs

Marta Galimany viatja avui mateix on arribarà aquesta matinada per formar part dels seus primers Jocs. I és que cada vegada queda menys i el pròxim cop que veiem córrer Galimany no serà al Fornàs sinó al circuit de la trobada esportiva més important del món.

La de Valls connectarà Madrid amb Frankfurt, l'escala prèvia a Tòquio, on conviurà amb el principal gruix de participants olímpics fins al dissabte. Tot seguit tocarà volar una altra vegada per anar fins a Hokkaido, a més de 1.000 quilòmetres, una illa del nord del Japó on s'ubica Sapporo, seu de la marató. El somni està a punt de complir-se.

galimany 29 juliol

La vallenca va comunicar-se amb nosaltres mitjançant la Federació Espanyola d'Atletisme en un acte previ al desplaçament d'avui celebrat a Madrid i en companyia de l'expedició atlètica espanyola.

La gran polèmica dels Jocs, fins ara, és l'elevada humitat de Tòquio, no tan exigent a Sapporo, però que en qualsevol cas podria ajudar Galimany, que ja va respondre amb escreix durant el també calorós Mundial de Doha el 2019, on va acabar setzena.

De les setmanes d'esforç al Pirineu francès als anys de carrera a casa, serà la mitjanit del 7 d'agost quan Marta Galimany sigui ja oficialment olímpica a través de la prova reina de l'atletisme.