El servei de recollida de brossa i neteja a Valls convoca una vaga per Sant Joan

El conflicte entre treballadors i direcció de CESPA, l’empresa vinculada a Ferrovial que gestiona la neteja de la via pública i el servei d’escombraries a Valls, pot arribar al carrer.

Coincidint amb els dies de festa major, quan s’espera un increment notable de mobilitat a la via pública i de generació de residus, Valls pot quedar-se sense servei de neteja ni recollida d’escombraries. Els treballadors de CESPA, han convocat una vaga indefinida que s’iniciaria el 24 de juny com a resposta a la negativa de l’empresa a les seves demandes de millores salarials.

El problema arrenca en la negociació del conveni col·lectiu que afecta els 42 treballadors de l’empresa. La demanda, en especial, del reconeixement de l’antiguitat dels treballadors ha encallat les negociacions.

Tampoc s’entén que l’oferta de l’empresa inclogui una congelació de sou el primer any de vigència del nou conveni. Amb la convocatòria de vaga, que des de la CGT asseguren ha avalat el 90% dels treballadors, es pretén donar visibilitat a la problemàtica i també obligar a l’Ajuntament de Valls, titular del servei, a posicionar-se.

Tot i la mediació de treball el conflicte entre empresa i treballadors, segueix obert en espera d’una nova reunió per negociar el conveni el dia 21.