L'orgue de Valls serà de nou protagonista per Sant Joan

Es va estrenar el passat Nadal i es va inaugurar oficialment per la Candela per incorporar-se de ple als actes litúrgics de l’església de Sant Joan. L’estilitzat orgue de Valls és també un instrument popular. Per això, la comissió ciutadana de l’orgue ha apostat per donar visibilitat a l’instrument durant la festa major amb un seguit de concerts sacres.

Entre les propostes programades destaca el concert per a gralla i orgue que protagonitzaran Jonathan Carbó i Jordi Mestres fusionant la solemnitat de l’orgue amb el caràcter popular i tradicional de la gralla.

El concert es celebrarà el diumenge 20 a dos quarts d’una del migdia. Els músics interpretaran obres de Mompou, Cassanyes, Prat i també del vallenc Josep Mateu. Aquest últim, organista oficial de l’església de Sant Joan, també actuarà durant les festes, juntament amb Núria Besora, que els cantarà, hi presentarà els Goigs de Sant Joan.

A més, també oferirà un altre concert en què repassarà les músiques tradicionals del seguici festiu. A banda d’aquestes propostes, durant les festes de Sant Joan, el nou instrument de la ciutat acompanyarà els principals actes rituals i litúrgics com les Completes o l’Ofici.