El CB Valls, amb el factor pista favorable a l'eliminatòria prèvia d'ascens a LEB Plata

Èxit vallenc sense jugar el darrer duel de fase regular a Lliga EBA per culpa d'un cas de positiu a la plantilla. La derrota del Castelldefels contra l'Artés provoca que el CB Valls sigui matemàticament campió.

A manca del partit a l'Anoia ja és impossible que el conjunt d'Oriol Pozo abandoni la primera plaça i perdi el factor pista de cara a la tornada dels quarts de final en què podria creuar-se, encara per decidir-se, amb un dels tres millors segons dels cinc subgrups.

Aquest divendres a la nit vam explicar l'existència d'un positiu de coronavirus entre la plantilla del CB Valls i que això, a l'espera de més proves, deixa sense data de celebració l'enfrontament a Igualada. Sempre que el brot no vagi més enllà el club disposa de l'opció de finançar proves PCR i notificar que la resta de jugadors i membres de l'equip no són transmissors del virus.

Això permetria evitar els deu dies de confinament, reactivar els entrenaments dos dies després de la realització d'aquestes proves i la recerca ràpida d'una nova data per al partit; també no perdre el ritme físic.

En qualsevol cas el calendari ofereix marge suficient sigui quina sigui la decisió i l'evolució de l'episodi perquè la fase d'ascens, l'eliminatòria prèvia al "playoff" espanyol, no començarà fins a l'1 o 2 de maig.