×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Valls preveu recuperar l'església de Sant Francesc en sis mesos

Bastides col·locades i material preparat. Després dels treballs previs d’adequació de l’espai l’empresa Contrafortte Restaura iniciarà les tasques de rehabilitació de l’església de Sant Francesc. Uns treballs que es preveu que s’allarguin durant sis mesos i que permetran recuperar l’edifici històric, del segle XVI, catalogat com a bé d’interès local.

L’estructura, oblidada des del 1978, quan l’arquebisbat la va cedir a l’Ajuntament de Valls, s’havia deteriorat notablement els últims anys. Preocupen essencialment l’estat de les voltes i de la teulada, que ja s’ha esfondrat parcialment.

Les obres també preveuen intervenir al campanar, deteriorat per l’impacte d’un llamp, i en altres patologies detectades a l’edifici per restaurar-lo completament. Les obres estan pressupostades en 361.000 euros, 98.000 dels quals es finançaran a través d’una subvenció de la Generalitat. Una vegada recuperat l’edifici, el consistori vallenc estudiarà quin serà l’ús que li donarà a l’espai.

La intervenció s'emmarcarà en un projecte global a la zona amb què el consistori vallenc espera poder vestir una entrada renovada al nucli històric per aquest punt de la muralla de Sant Francesc. Actualment la URV està realitzant un estudi per definir com hauria de ser la nova urbanització de la zona.