×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Els Jocs Olímpics de Galimany comencen a França

Queden cinc mesos i Marta Galimany comença la preparació per a la Marató dels Jocs Olímpics. La vallenca s'ha concentrat als Pirineus Francesos i perfila com serà el calendari previ a la cita esportiva més important de la seva trajectòria esportiva.

El mes de març es consumirà aquí, a Les Angles i a més de 1.500 metres d'alçada quan queden cinc mesos per al debut olímpic de Marta Galimany. S'aixeca a les sis del matí i completa dues sessions diàries d'entrenament. El toc de queda és a les 18 hores, sopa a les 19 hores i ja dorm a les 21h. Així jornada rere jornada i 200 metres per sota de Font Romeu, que és on hi ha el centre d'alt rendiment i un major risc de grans nevades. Conviure amb el color blanc, però, és inevitable i salvable per a la millor atleta de la demarcació, mundialista i aviat olímpica a la prova reina de l'especialitat.

Definir el calendari previ a Tòquio és impossible per la COVID i el perill cancel·lació de proves, tot i que està previst realitzar un test de 10.000 metres en pista a l'abril. Tot seguit, el desig és córrer una mitja marató a Sapporo, seu de la marató dels Jocs i preparada pel mateix Comitè Organitzador de Tòquio 2020.

GALI 2

No queda clar encara si s'acceptarà la presència d'estrangers: serviria per conèixer el circuit olímpic, adaptar-se a l'horari i sumar experiència de cara a l'estiu. En cas contrari, buscaran una mitja a prop de casa i reactivaran l'entrenament en alçada.

La marató dels Jocs se celebrarà el 8 d'agost i transcorrerà per un circuit urbà que començarà i acabarà al Parc Sapporo Odori, al centre de la ciutat. Galimany ja va adjudicar-se la plaça per als Jocs cancel·lats l'any 2020 a l'espera, ara sí, d'estrenar-se com a olímpica el 21.