Valls aprova el nou POUM amb consens total

Últim tràmit perquè Valls renovi el seu pla d'ordenació urbana. El ple de l'Ajuntament de Valls va aprovar definitivament un POUM que es va començar a gestar ara fa deu anys. Un pla consensuat per tots els grups representats al consistori i que s'ha aprovat per unanimitat.

Deu anys després de l’inici de la seva redacció el ple de Valls ha aprovat l’últim tràmit que li ha de permetre actualitzar el seu Pla d’Ordenació Urbanistica Municipal. Un text refós que incorpora les apreciacions fetes per la comissió territorial d’urbanisme el mes d’octubre de 2019 i que deixa el document llest per la verificació definitiva d’aquest ens per donar-li validesa. Un planejament urbanístic de futur consensuat per les diferents sensibilitats polítiques, que l’han aprovat per unanimitat, i que,  es destaca des del gpvern, permetrà avançar cap a un municipi sostenible, cohesionat i de qualitat que tindrà el centre històric com a pal de paller.

Un projecte de futur aplaudit també de s de l’oposició, que a banda de lamentar el retard en la seva implementació, reclama ara al govern que posi les eines per fer-lo realitat.

L’aprovació del POUM va arribar també en un plenari en què els tres grups independentistes van conjuntar-se per reclamar l’amnistia dels presos polítics i condemnar les últimes actuacions dels Mossos d’Esquadra en les protestes per l’empresonament del raper Hasél i també per les càrregues policials que es van viure a Valls en la protesta antifeixista del 7 de febrer per la presència de Vox en un acte de campanya a Valls. Postura que va topar amb el posicionament de PSC i Ciutadans, que van advertir a Junts i esquerra que els Mossos depenen d’Interior de la Generalitat. També va tirar endavant amb els vots dels independentistes una proposta de la CUP per demanar que la Generalitat retiri les acusacions de les causes obertes contra independentistes.