×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

Dimiteix la direcció de l'Escola de Música de Valls per discrepàncies amb l'Ajuntament

L’Escola Municipal de Música de Valls Robert Gerhard viu moments crítics. La problemàtica per la continuïtat de quatre docents, per problemes contractuals, ha derivat en la dimissió de la cúpula directiva com a mesura de pressió cap a l’Ajuntament, de qui depèn la titularitat del centre. Al mateix temps, el Patronat de l’escola tampoc ha aprovat el pressupost pel curs vinent.

Crisi oberta a l’escola municipal de música Robert Gerhard de Valls que haurà d’afrontar l’inici del proper curs sense cap pressupost aprovat ni equip directiu. En l’última reunió del Patronat de l’Escola de Música, on es va tombar la proposta de pressupost, l’actual director, Joan Romeu, i la cap d’estudis, Rosabel Bofarull, van formalitzar la seva dimissió, que serà efectiva a final de curs. Ho fan després d’onze anys al capdavant d’un projecte que topa ara amb les dificultats estructurals de l’escola, però també amb la precarietat i irregularitat de la plantilla, que a final de curs perdrà professorat per problemes en la contractació.

Sumat a les deficiències de l'espai físic, la problemàtica amb els docents ha estat el detonant que ha derivat en la situació actual i que enfronta l’equip directiu, professorat i AMPA de l’escola de música amb l’Ajuntament de Valls. És aquest últim qui té la titularitat de l’escola i qui, segons els afectats, ha de trobar solucions que no arriben per donar continuïtat a la tasca dels quatre professors que acaben contracte enguany i que són determinants per mantenir oberts alguns dels projectes de treball del centre. Per això, les famílies dels alumnes reclamen sensibilitat i diàleg als responsables de l'Ajuntament.

La polèmica, agreujada ara amb la dimissió de la cúpula directiva, ja s’arrossega des de l’inici del curs. Llavors el consistori va assegurar que es treballava amb la voluntat de trobar solucions per mantenir l’equip docent de l’escola, però mig any després la situació segueix enquistada. Ara l’Ajuntament guarda silenci mentre el problema creix i l’escola de música es queda sense direcció i amb números que incorporarà el consistori al pressupost de la corporació que no compten amb l'aval del patronat de l'escola.