Valls augmenta el pressupost fins als 30 milions per incidir en polítiques contra la COVID

Valls preveu augmentar el pressupost per aquest any 2021 gairebé en un 5% per incloure mesures i inversions per fer front a la crisi derivada de la Covid-19. S’enfilarà fins als 30 milions d’euros i incidirà especialment a les àrees socials, econòmiques i d’ocupació; però també creixerà la inversió en obra pública. En aquest aspecte s’invertiran 3,5 milions d’euros, que s’afegiran als projectes pendents del passat exercici.

L’equip de govern vallenc proposa incrementar el pressupost del 2021 gairebé un 5% per arribar als 30 milions d’euros. Un augment per reforçar els serveis a les persones i la incidència en polítiques de reactivació econòmica per fer front a la crisi. Així, les pujades més importants es concentren en programes de cohesió social i serveis directes a les persones que s'apugen més d'un 11% i que se situen en 3,4 milions d’euros. A la vegada, es reforça més d’un 80% el pressupost d’Educació com a resultat de la municipalització de les dues llars d’infants, però també amb increments pel que fa al Pla Educatiu d’Entorn de cohesió escolar.

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic, que agrupa les regidories d’Empresa i Ocupació i de Comerç i Turisme, situarà el seu pressupost en 1,3 milions d’euros, més d'un 7% afegit amb relació al 2020. El consistori augmenta fins als 942.000 euros, un 10% més, l’aportació a Vallsgenera per fer front a la disminució del finançament d'altres administracions als programes de polítiques actives d’ocupació i formació.

També creix el capítol d’inversions un 15%. Es preveu destinar enguany 3,5 milions d’euros que inclouen la primera fase de modernització de l’enllumenat del polígon industrial o la reforma de voreres i xarxa d’aigua del passeig de l’Estació. També s’han previst 487.000 euros d’inversió en obres de millora de les escoles Eladi Homs i Baltasar Segur, però on s’injectarà més inversió és al Centre Històric amb projectes com el de recuperació de la muralla medieval de Sant Antoni o l’adequació del que seran les noves oficines dels serveis municipals de Joventut. A més, s’incrementa en 200.000 euros els 2,5 milions d’inversió ja previstos per iniciar la rehabilitació de l’edifici històric de Ca Xapes per a la Llar del Jubilat.  És un dels projectes que ja s’arrosseguen d’anteriors mandats, com l’adquisició de Ca Padró o l’ampliació del Museu de Valls.