×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Valls projecta la remodelació de l'accés al nucli històric per Sant Francesc

L’Ajuntament de Valls s’ha proposat canviar radicalment l’entorn de la plaça de Sant Francesc, on hi ha el Pius Hospital de la ciutat. El projecte, batejat amb el nom de “La Porta de Sant Francesc”, vol integrar els diferents elements que hi ha a la zona: la mateixa carretera de Barcelona, l’hospital, l’església de Sant Francesc, el torrent i fins i tot la muralla medieval del segle XIV, ara invisible perquè es troba a l’interior d’una illa de cases, que l’Ajuntament ha anat adquirint els últims anys. Es tracta d’una de les principals entrades a la ciutat, que connecta directament amb el nucli antic.

Per tirar endavant el projecte, l’Ajuntament ha encarregat al Centre de Recerca Urbana del Camp, adscrit a l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili, els estudis urbanístics per definir la futura imatge de la zona. L’estudi comptarà també amb la col·laboració de l’estudi d’arquitectura Eixam, de Valls.

El termini per fer l’estudi és de sis mesos, i fixarà les accions concretes a realitzar, que s’executaran per fases. Mentrestant, però, l’Ajuntament preveu iniciar aquest mes de febrer les obres de reparació de la teulada i les voltes de l’església de Sant Francesc, que es vol que en el futur aculli algun equipament públic. La inversió per a aquesta obra és de 360.000 euros.