×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Les empreses del polígon de Valls que gestionin els seus residus no pagaran la brossa

L'Ajuntament de Valls exonerarà de pagar el rebut de la brossa les empreses del polígon que acreditin que gestionen els seus residus industrials. També ha anunciat inversions en millores urbanístiques i de serveis per valor de 2 milions d'euros durant els propers tres anys.

L’ajuntament de Valls estudiarà la viabilitat de retirar les illes de contenidors als carrers del polígon per poder exonerar els empresaris de la taxa d’escombraries, que arran de la redistribució de càrregues fiscals el curs passat se’ls havia encarit notablement. Per no haver de pagar el rebut de la brossa els empresaris hauran de justificar i certificar els seus plans propis de gestió dels residus industrials. D’aquesta forma, el consistori donaria resposta a una de les principals inquietuds que els ha traslladat l’Associació d’Empresaris del Polígon.

Pels empresaris és bo que l’Ajuntament redueixi la pressió fiscal, però des del sector s’adverteix que si l’Estat no activa nous ajuts directes el petit empresari patirà.

En el marc d’una reunió a tres bandes, entre Ajuntament, Cambra i empresaris, aquests també han alertat sobre les mancances estructurals i la degradació dels serveis del polígon. En resposta, el consistori ha anunciat un paquet d’inversions que s’enfilen més enllà dels dos milions d’euros en tres anys i que s’encetaran amb la modernització de l’enllumenat, actualment molt deteriorat..

Entre les inversions planejades s’inclou també la construcció d’un dipòsit d’aigua per abastir les empreses i diverses actuacions d’asfaltatge a diferents carrers del polígon.