Les colles vallenques recorden la seva participació a les Decennals

En un 2 de febrer en què les dues colles de Valls haurien de fer castells a la plaça del Blat, les formacions han aprofitat les xarxes socials per recordar les actuacions a les Festes Decennals.

Un dels moments principals de les festes Decennals de la Candela és l'actuació castellera que les dues colles vallenques duen a terme el 2 de febrer a migdia a la plaça del Blat i que enguany la pandèmia no permetrà veure.

És una diada especial per la data, a inicis del mes de febrer i que obliga les colles a treballar durant l’hivern per arribar en bones condicions; també per la història d'aquesta  ja que, segons les cròniques, els castells van néixer en aquesta celebració a finals del segle XVIII.

Per recordar l'efemèride i les grans fites assolides en aquesta data, les dues colles han aprofitat les xarxes socials per a mostrar la seva participació en les Decennals. La Colla Vella ha optat per un vídeo explicatiu de la seva participació en totes les festes decennals celebrades des de l'any 1791, quan amb la primera celebració del vot de poble coincideix la primera referència escrita de la transformació del ball de valencians en els primers castells.

Per la seva banda, la Joves, ha optat per a omplir el seu perfil de Twitter de fils explicatius de les seves intervencions a les decennals des de 1911. Així, repassa amb textos i fotografies com la colla ha participat en la festa a través de les seves diferents denominacions, Colla Nova, Muixerra i Colla Joves. 

Si la pandèmia ho permet, d'aquí justament un any la plaça del Blat espera poder tornar a omplir-se de camises en una actuació que s'espera pugui marcar, juntament amb la trobada de colles que s'organitza cada deu anys a la capital de l'Alt Camp, la renaixença d'un món casteller que aquest 2021 també veu molt complicada la temporada.