Valls estrena el seu nou orgue

Valls ha beneït i estrenat, en el marc de la celebració de la Mare de Déu de la Candela, el seu nou orgue. L'instrument, finançat en bona part per particulars, ja sona a l'interior de l'església de Sant Joan, Té 22 registres repartits per més de 1.200 tubs i fa uns quinze metres d'alçada.

Unes 200 persones van poder assistir a l’estrena oficial de l’orgue, amb aforament limitat per la pandèmia. Amb Miquel González com a organista, el concert va ser una tria de peces que buscava que el públic escoltés tots els registres que el nou instrument és capaç de treure:

El dia anterior, dissabte, se celebrava l’acte de benedicció de l’orgue, que serveix per recuperar una antiga tradició a la ciutat de Valls, trencada en destruir-se el que hi havia durant la Guerra Civil. L’orgue s’ha pogut fer per l’aportació de l’Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i per l’aportació de més de 500 padrins, entre ciutadans, empreses i entitats. El rector de la parròquia de Sant Joan i membre de la comissió ciutadana que ha impulsat el projecte, té clar que l’orgue serà molt present a la vida cultural de la ciutat.

Després del concert d’aquest diumenge, n’hi ha un de segon de programat per diumenge que ve, dia 7. A més, durant tota aquesta setmana, entre dilluns i dissabte s’han programat concerts breus a les 7 de la tarda, amb diversos intèrprets locals, amb entrada lliure.