×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 362

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Valls recicla millor

L’increment de recollida selectiva de residus urbans de Valls va permetre durant l’any 2020 evitar l’emissió a l’atmosfera de 105 tones de CO2. I és que, malgrat la dificultat que ha suposat la pandèmia, a Valls s’ha aconseguit fer créixer la quantitat de recollida selectiva en tres punts.

Els vallencs han llençat als contenidors de vidre un 15,4% més de tones que l’any 2019. En paper i cartró, l’increment ha estat del 7,8%, en envasos, del 10.6%, i la fracció orgànica ha crescut un 12,4%. També ha crescut un 10% a l’activitat a la deixalleria municipal, que durant el 2019 va ser utilitzada per més de 10.000 persones.

valls 1

Això fa que el total de residus selectius hagi pujat fins al 45,7% dels residus totals que es generen a la ciutat. Una xifra òptima, però que encara no arriba al 50% que l’Ajuntament de Valls s’ha marcat com a objectiu.

Des de l’Ajuntament de Valls s’atribueix als incentius fiscals estrenats el 2019 per fomentar la recollida selectiva les bones xifres de reciclatge obtingudes. L’any passat, 1255 famílies van obtenir descomptes en la taxa d’escombraries gràcies a aquests incentius fiscals, que pretenen millorar el reciclatge i alhora ajudar les famílies.

Els incentius ambientals es mantenen durant aquest any 2020, però amb una novetat, que és que es podran tramitar a través de la nova APP de tràmits municipals que posa en marxa l’ajuntament de Valls i que s’estrenarà l’1 de febrer, coincidint amb l’inici del període d’un mes que els vallencs tenen per demanar que se’ls apliqui l’incentiu.

valls 2

L’APP, de moment només disponible per a dispositius Android, permetrà fer aquest tràmit, i en el futur, 58 tràmits més.L’Ajuntament ha creat un servei de suport durant un mes per facilitar l’accés dels ciutadans a la nova aplicació mòbil. Els incentius ambientals seran un tràmit que posarà a prova l’aplicació. Uns incentius que es donen a qui demostri amb fotografies que fa recollida selectiva a casa seva.