×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 362

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Valls comprarà l'edifici de Ca Padró per uns 100.000 euros

Després de cinc anys d'estira-i-arronsa l'Ajuntament de Valls adquirirà finalment l'edifici de Ca Padró. Ho farà per un import de 105.000 euros, que és el preu just que ha fixat el jurat d'expropiació, que ja ha donat llum verd a l'operació. L'immoble, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local ocupa una superfície de planta de més de 500 metres quadrats i té un sostre de construcció de tres pisos de més de 1.500.

La seva situació, al carrer de la Cort, a tocar de la Capella del Roser i tresors interiors com arcs gòtics o la seva escala noble enriqueixen el seu valor patrimonial. L'Ajuntament preveu rehabilitar-lo i medita també actuar al seu entorn.

DDR valls

Encara no hi ha cap projecte d'ús definit pel futur equipament públic però l'equip de govern insisteix en la idea de traslladar-hi l'escola de música municipal Robert Gerhard. Ara fa cinc anys el desacord entre els socis de govern sobre la idoneïtat d'aquest ús va frenar l'adquisició, però ara, superades les desavinences l'operació torna a prendre força amb la voluntat de crear una anella cultural al Barri Antic que inclouria el Museu Casteller i la Biblioteca Carles Cardó.

L'adquisició de Ca Padró s'afegeix a les expropiacions entorn de la plaça de l'Oli, on es projecte crear habitatges per a usos residencials i turístics i també del Museu Casteller, on es preveu ubicar-hi un altre equipament públic amb un ús encara per definir.