Valls adapta els actes religiosos de la Candela a la pandèmia

Valls no celebrarà enguany les Decennals, però sí que mantindrà els actes religiosos amb què anualment celebra la festivitat de la seva patrona. Els actes,però, s’han reestructurat per adaptar-los a la normativa sanitària per fer front al contagi de la Covid-19.

Malgrat l’ajornament de les festes Decennals, el proper 2 de febrer, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu de la Candela, els vallencs podran anar a ofici i a beneir la Candela com fan cada any.

Tenint en compte les restriccions d’aforament motivades per la Covid-19, la parròquia de Sant Joan ha programat per aquest dia tres oficis: a les 9 i a les 11 del matí i a la 1 del migdia, als quals es podrà assistir prèvia inscripció. L'aforament màxim per ofici serà de 200 persones, però també es podrà seguir de forma virtual.

Els vallencs també podran venerar la Mare de Déu de la Candela com tradicionalment es fa aquest dia.  De fet, per garantir les mesures sanitàries, la imatge es traurà del cambril, un espai petit, i es traslladarà al peu de la capella que presideix.

D’altra banda, la Moixiganga tampoc faltarà a la seva cita habitual. Tornarà a actuar a l’interior del temple com fa des del 2008. Ho farà però la vigília de la festa a la tarda, per`encabir els tres oficis que es celebraran el dia 2, i ho farà també amb una actuació adaptada a la normativa sanitària.

A banda dels actes tradicionals, els actes festius de la Candela amb centre neuràlgic a l’església de Sant Joan, inclouran també, a banda de l’habitual novena, amb presència de tres bisbes auxiliars de Barcelona i el titular de Tarragona, l’estrena oficial i la inauguració del nou orgue de Valls, que tindrà lloc el cap de setmana previ a la festa.