Editen un llibre que recull correspondència entre Robert Gerhard i Schönberg

Els estudiosos de la música i la figura del compositor vallenc Robert Gerhard tenen una nova eina per apropar-s'hi i entendre la seva repercusió en el món musical del segle passat. En el marc de la commemoració del 50è aniversari de la seva mort, s'ha presentat un llibre on es tradueix i documenta correspondència original entre el músic vallenc i el mestre Schönberg

La investigadora i pr ofessora de la universitat d’Alcalà d’Henares Paloma Ortiz de Urbina ha recollit en un llibre bona part de la correspondència que el compositor vallenc Robert Gerhard va compartit amb el seu mestre Arnold Schönberg.

Es tracta de 82 cartes, de forma majoritària en alemany, que la investigadora ha traduït i compilat en un volum que permet conèixer la sensibilitat musical dels dos compositors però també interpretar episodis de la història del segle XX de primera mà. Un recull que serà una eina més que permetrà els historiadors apropar-se a les figures dels dos músics.

Paloma Ortiz de Urbina ha recollit i traduït dutant gairebé vuit anys aquesta documentació entre altres a arxius d’Austria, alemanya i el Regne Unit.Una bona part de la documetació traduïda l’ha trobat també al fons Robert Gerhard que l’institut d’Estudis Vallencs custodia a Valls.

Des de fa un parell d’anys l’Institut d’Estudis Vallencs compta amb una sala de treball dedicada a Robert Gerhard on els investigadors poden trobar digitalitzats els documents que atresora al fons, essencialment documentació aportada per la família del compositor.