Valls ratifica la rebaixa de l'IBI pel 2018

L'Ajuntament de Valls ha refermat en sessió plenària la voluntat de rebaixar en 6 punts respecte el passat exercici  el coeficient de la taxa que regula l'impost de béns immobles, que ara serà del 0,93. Una rebaixa que segons el govern permetrà reduir la pressió fiscal sobre el ciutadà i que arriba com a compliment de la promesa de revertir la pujada que va experimentar l'últim curs el rebut de l'IBI.

Des de l'oposició, hi ha votat en contra en bloc, però, s'ha advertit que la rebaixa té trampa. Compromís per Valls i la CUP  han aprofitat per reivindicar de nou una política fiscal que tingui en compte les diferències socials. PP i PSC, per la seva banda, han defensat que la rebaixa es queda curta. El PP critica que en els últims anys, l'IBI ha crescut per sobre l'increment de l'IPC i en demana l'harmonització, mentre els socialistes reclamen que es rebaixi encara més el tipus fins al 0,91 per eixugar realment l'increment que han patit els vallencs aquest any 2017 en el rebut de l'IBI.

El ple d'aquest mes de novembre ha servit també perquè l'oposició fiscalitzés l'execució de les inversions previstes pel consistori posant l'èmfasi en què, ha argumentat la CUP, només s'ha completat un 17% dels projectes previstos. Una crítica compartida també pel PSC, que igual que els cupaires veu en aquest retard una maniobra electoralista que permetrà visibilitzar tots els projectes l'últim any de legislatura. Des del Govern es demana tranquilitat i s'assegura que els projectes es van desenvolupant. De fet, Batet ha defensat que el 83% de les inversions ja s'han aprovat i que el volum de projectes contractats arriba al 40%.

D'altra banda, la política catalana i estatal també ha estat present en el ple, en forma d'una nova moció dels partits sobiranistes demanant l'excarcerament dels presos polítics i la derogació de l'article 155. Punt aprovat i compartit també per Compromís per Valls i que ha tornat a trobar, amb matissos diferents, l'oposició del bloc  PP i PSC.