El GTP acomiada l'any des de l'escenari amb la Covid de protagonista

Un cabaret musical i satíric que dibuixa un recorregut per l’últim any, estrany i complicat i, al mateix temps, serveix per acomiadar-lo. És la manera que té el Grup del Teatre Principal per tancar l'any teatral a Valls. A l’espectacle, la Covid-19 hi és present, com també ha incidit en la seva posada en escena.

Durant els moments durs de confinament va musicar les tardes dels vallencs des de la teulada de casa seva. Ara, també des de les alçades, Loren convidava els assistents a gaudir de la festa preparada pel Grup del Teatre Principal de Valls per celebrar l’arribada del nou any i, sobretot, per tancar un any traumàtic traslladat a l’escenari en forma d’un cabaret musical i satíric amb la Covid, com no, com a principal protagonista.

La proposta festiva del GTP no és nova. Va néixer el curs passat com un ingredient més del Nadal vallenc amb la voluntat de celebrar les campanades al teatre. Enguany, els condicionants externs derivats de la pandèmia han obligat els impulsors de l’acte a repensar-lo alterant els horaris, ajustant el temps de la funció i programant dues sessions en dies diferents per cobrir la retallada d’aforament.

Encomanats a la mare de Déu de la Candela, sense Decennals l’any vinent, la vintena d'actors de l’infern del Grup del teatre Principal ha acabat per donar la benvinguda al nou any sense brindis ni raïm, per les restriccions sanitàries, amb el desig que s’acabi definitivament el malson viscut l’any 2020 que ara tanquem.