L'Ajuntament de Valls assumeix la gestió directa de les llars d'infants municipals

L’Ajuntament de Valls ha completat el procés de municipalització de la gestió de les llars d’infants municipals Xiquets i Xiquetes i Els Tabalets. El ple ha aprovat per unanimitat la subrogació dels treballadors del centre, que des d’aquest mes de gener passaran a formar part del personal de l’administració.

L’any nou portarà un nou model de gestió de les escoles bressol municipals de Valls. És la conseqüència final d’un procés iniciat a començaments d’aquest mandat, en què el consistori ha treballat per assumir la gestió directa d’aquest servei educatiu. La proposta aprovada per unanimitat en l’últim plenari de l’any, preveu la subrogació, amb tots els drets adquirits, del personal de l’empresa externa que fins ara havia gestionat, durant setze anys el servei, convertint la proposta educativa d’Els Tabalets i la llar d’infants Xiquets i Xiquetes en un model d’èxit.  La municipalització de la gestió, de fet, és la fórmula que ha trobat l’Ajuntament per garantir la continuïtat d’aquest model educatiu assumint-ne el control directe just en el moment en què s’esgotava la concessió del contracte.

Tots els partits del consistori han aplaudit una decisió que blinda el model educatiu de 0 a 3 anys a Valls. La CUP, de fet, ha anat més enllà, criticant al govern que la mesura arriba tres mesos tard, amb el curs començat, i demanant que igual que fa amb les llars municipals, deixi d’externalitzar altres serveis. L’empresa que gestionava les dues llars d’infants municipals en l’actualitat és la mateixa que va iniciar el servei l’any 2005 als Tabalets i que també va guanyar el contracte extern de Xiquets i Xiquetes, l’any 2011.