×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

L'orgue de Valls encara la recta final de la seva construcció

La construcció de l’orgue de Valls encara la seva recta final. Darrera la bastida ja es pot intuir el dibuix de la façana exterior de l’instrument. Els operaris confien enllestir els treballs d’ensamblatge en poc més d’una setmana. De fet, s’espera que el nou instrument ja llueixi el dissabte 12 de desembre.

Els operaris que construeixen el futur orgue de Valls, a l’interior de l’església de Sant Joan, enlairen el tub més gran tots, que correspon a una nota Do, per ubicar-lo al seu lloc, al cor de l’instrument, presidint l’esvelta façana del mateix. Sis metres de tub que s’incrusta dins el teixit metàl·lic i de fusta d’un orgue singular, de quinze metres d’alçada.

Durant l’últim mes els operaris del taller del mestre organer Grenzig han estat treballant en la construcció de l’instrument per complir amb els terminis previstos tot i la pandèmia. Ara, amb la façana gairebé completada queda instal·lar els tubs interiors i també els 58 tubs de fusta que reproduiran el so de la gralla, un altre dels trets diferencials d’un orgue que neix únic finançat en bona part pels mateixos vallencs.

L'ESTRENA, EL 20 DE DESEMBRE

L’orgue serà visible a partir del dissabte 12 de desembre, quan es retirarà l’actual bastida que l’amaga. De fet, s’hi han programat visites coincidint amb el mercat de Nadal de la capital de l’Alt Camp. No es beneirà ni inaugurarà fins la Candela, però la comissió ciutadana de l’orgue de Valls s’ha previst una estrena per a mecenes amb l’actuació del vallenc Josep Matheu el 20 de desembre.