El comitè d'empresa del Pius recela del canvi en la gestió de la residència Alt Camp

El traspàs de la gestió de la residència Alt Camp a la Fundació Vilaniu per separar els serveis sanitaris i socials que fins ara es gestionaven des del Pius no convenç el comitè d’empresa de l’hospital vallenc. Aquest defensa un servei públic que no creu que ofereixi la Fundació Vilaniu, tot i ser municipal.

El comitè d’empresa del Pius Hospital recela de la idoneïtat del canvi de titularitat de la gestió de la residència Alt Camp anunciada fa un  parell de setmanes per l’Ajuntament de Valls. En una assemblea organitzada a les portes del centre residencial, els responsables del comitè han mostrat la seva preocupació per les condicions laborals en que quedaran els treballadors que seran subrogats per la Fundació Vilaniu.

Adverteixen que el fet que la nova entitat gestora sigui municipal no garanteix que el conveni laboral segueixi paràmetres de contractació pública. De fet, argumenten que el conveni que regula la relació laboral a Fundació Vilaniu és el general del sector dels serveis a la dependència.

El comitè també ha criticat les presses per realitzar el pas que dividirà el conjunt de treballadors de l’empresa Gestió Pius per endreçar els diferents serveis que gestiona, sanitaris i socials i facilitar l’absorció de l’hospital per la Generalitat.

Denuncien que no se’ls ha consultat i que la decisió s’ha pres de forma unilateral. Pel comitè la solució seria traspassar la gestió de la residència Alt Camp a l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, que depèn de la Generalitat.