El Pius Hospital de Valls torna a rebre casos de Covid-19

La situació sanitària empitjora i per això s'ha activat novament el Pius Hospital de Valls per rebre ingressos amb Covid-19. Per tant, els cinc hospitals del Camp de Tarragona tornen a estar habilitats per als casos de coronavirus com a conseqüència de la tendència creixent de la pressió hospitalària, ara que se supera la quarantena de pacients amb Covid-19 a l'UCI, més de 150 ingressos a les plantes dels hospitals i 90 casos als sociosanitaris.

A diferència, però, de la primera onada, l'objectiu és que els hospitals no s'hagin de dedicar plenament a la pandèmia. Ara bé, de moment, ja s'han hagut d'ajornar les activitats quirúrgiques menys urgents per tal de disposar de més llits i personal. D'altra banda, el Departament de Salut prepara un reforç per als centres d'atenció primària on la situació segueix sent tensa.

Al món local podria arribar un altre reforç dirigit als ajuntaments per controlar les entrades i sortides als centres escolars. El gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, ha explicat que s'estan coordinant per evitar les acumulacions de persones davant les escoles.

En un altre àmbit, de moment a les residències la segona onada està sent menys cruel respecte a la primavera perquè els brots s'estan aïllant.