Marta Galimany correrà aquest dissabte el seu segon Mundial de mitja marató

Acaba de complir 35 anys i desconeix encara quins són els seus límits. Ara és ja la cap de cartell de la delegació espanyola a Gdynia, Polònia, on es desenvoluparà la segona presència a la prova de la vallenca. I és que la notable trajectòria internacional de Galimany va arrencar a Cardiff l'any 2016, 53a  iamb una marca d'1:15:37.  El seu millor registre és ja d'1:11:13 i el va assolir a Sevilla a principis d'any.

Amb plaça olímpica per a la marató de Tòquio 2021 i 'recordwoman' estatal de l'hora en pista, el següent repte de Marta Galimany circularà pels carrers polonesos i durant un Mundial en què es repartiran medalles individuals i per equips. El rànquing de seleccions sumarà els temps dels tres millors de cada país. Elena Loyo i Laura Méndez completen la proposta femenina de la Federació Espanyola d'Atletisme.

El 24è Mundial de mitja marató va preveure's inicialment per al 29 de març fins que la pandèmia el va ajornar, recuperant així la tradició històrica mantinguda fins al 2012 d'enllestir el calendari amb aquesta cita de primer nivell.