Joan Bosch, Eduard Xatruch i Hideki Matsuhisa seran els xefs de la Jornada del Calçot

Amb l'arribada del fred s'apropa la temporada de calçots i calçotades, i per això a Valls ja ho tenen tot a punt per donar el tret de sortida oficial. Serà el dissabte 25 de novembre, amb la Jornada Gastronòmica del Calçot. Enguany la primera arrencada la farà el xef amb estrella Michellin Joan Bosch.

Tres cuiners de renom, amb estrella Michellin, seran aquest any els encarregats de mostrar en directe com es pot cuinar el calçot més enllà de la típica calçotada. Seran el vilasecà Eduard Xatruch, el japonès Hideki Matsuhisa i el cambrilent Joan Bosch, que enguany serà nomenat l'Amic de l'Autèntica Calçotada i farà la primera arrencada d'honor.

A la plaça del Pati hi haurà el Mercat de Tastets de Cuina del Calçot, amb la participació d'una dotzena de restaurants de Valls i cellers de la DO Tarragona. S'hi podran degustar fins a 10 especialitats diferents a base de calçot. L'any passat es van servir més de mig miler de degustacions a la Jornada Gastronòmica del Calçot, un acte que cada any aplega més adeptes, entre els quals experts gastronòmics d'arreu del territori.