Valls enceta un nou curs escolar en què ha incrementat el nombre de grups d'alumnes

En general, l'inici de curs ha estat sense grans incidències, més enllà de totes les novetats derivades de la pandèmia. La majoria de centres han hagut de fer més divisions entre alumnes i en alguns casos, per facilitar les entrades i sortides l'ajuntament també ha modificat la normativa per aparcar al costat dels col·legis.

Els nou centres d’educació infantil, primària i secundària de Valls, els seus tres instituts i les llars d’infants del municipi han iniciat sense incidències notables un nou curs escolar marcat per una pandèmia que ha obligat alguns centres a reestructurar les seves aules. De fet, des de la regidoria d’Ensenyament de Valls s’apunta que el desdoblament d’algunes classes per complir les ràtios d’alumnat establert per la conselleria d’educació ha incrementat en 24 el nombre de grups d’alumnes a primària fins arribar als 114 grups.

En menor mesura l’efecte també s’ha notat a secundària, 12 grups més, en total, 70. L’increment de la divisió de l’alumnat ha anat acompanyada d’un augment de la plantilla de docents. 20 professionals més a primària i 10 a secundària en el cas de Valls; i també de la cessió d’espais municipals, com equipaments esportius, als centres per facilitar que les escoles poguessin redistribuir espais al seu interior per destinar-los a aulari.

Durant aquesta setmana de reentrada encara s’acabaran de completar les últimes matriculacions i s’engegaran també les classes presencials de l’escola de música municipal. També ho farà a l’Espluga de Francolí, on hi ha 120 alumnes inscrits. L’inici del curs ha modificat en  aquest municipi les rutines habituals a l’entorn dels centres educatius, on per exemple s’ha prohibit aparcar a les zones grogues per guanyar espai a les entrades dels centres escolars i evitar així aglomeracions. Tant a Valls com a l’espluga l’entrada dels escolars es fa de forma escalonada.