Diamond Galimany

17.546 metres. Marta Galimany ha trigat un sol mes a batre el seu propi rècord d'Espanya de l'hora en pista, ara no pas al tartà vallenc sinó a Brusel·les i a la Diamond League.

Les grades buides i una cursa sense ritme idoni perquè mentre unes buscaven el rècord del món, amb èxit final per a la neerlandesa Sifan Hassan, altres optaven a rècords dels seus respectius països. Marta Galimany va afegir 336 metres al seu últim registre de l'hora en pista per completar més de 17 quilòmetres i mig.

Ella mateixa va situar ben alt el llindar fa un mes i a la pista del Fornàs, rebatejada ara amb el seu nom. Les seves cames tenien, com a mínim, una plusmarca més que va sorgir durant la prestigiosa Diamond League, la trobada atlètica de major nivell del planeta.

galipista

Galimany va entendre de pressa que la cursa havia de repartir-se en diferents batalles i que la clau era trobar el ritme idoni amb companyes fiables fins al final. I ho va fer sense anar més enllà dels tres minuts i 30 segons per quilòmetre, de més a menys i de més a menys.

Aquí no acaba la temporada de la millor esportista del panorama actual tarragoní, que seguirà amb el Mundial de mitja marató de l'octubre i a Polònia. Si tot va bé, l'agenda inclourà la Marató de València, el 6 de desembre, última parada abans de la preparació exclusiva, des del gener del 2020, de la marató dels Jocs Olímpics de Tòquio ajornats fins a l'any vinent.