Valls critica al govern central per la demanda dels romanents

El ple de l’Ajuntament de Valls ha escenificat el rebuig a la proposta del govern estatal de sostraure els estalvis municipals per retornar-los en forma de préstec. Ho ha fet a través d’una moció consensuada pels grups independentistes en què també s’insta al govern central ha modificar la llei d’estabilitat pressupostària impulsada pel govern que, denuncien, encotilla la capacitat de maniobra municipal.

Només el PSC, que veu en la iniciativa del govern central una eina vàlida per fintar la llei del PP i donar una sortida als romanents municipals, ha defensat la iniciativa del govern de Sánchez.

Ciutadans, per la seva banda, tot i admetre que fan falta mesures de flexibilització, ha optat per l’abstenció justificant que els partits que han presentat la moció l’han aprofitat per fer bandera de l’independentisme. On sí han coincidit els dos partits constitucionalistes  és a defensar la monarquia espanyola en una moció que reclama al govern eines per poder jutjar el rei emèrit que ha prosperat gràcies als vots dels  representants dels tres partits independentistes del plenari vallenc.

A banda del contingut més polític del plenari, el govern ha anunciat una propera reunió del Consell Econòmic i Social per tractar la resposta municipal a la situació provocada per la Covid-19. L’anunci ha arribat després d’una petició del partit socialista, que igual que la CUP i Ciutadans també ha reclamar una reunió urgent del Consell Escolar abans de l’inici del curs. Una reunió que ha quedat en l’aire.