El futbol modest reclama tornar ja

Hem parlat amb el principal representant dels clubs amateurs del territori, la Unió Esportiva Valls. El seu entrenador recorda que centenars de famílies viuen directament o indirecta del futbol a categories com la Segona B i la Tercera Divisió.

La Federació Espanyola de Futbol nega que estudiï ajornar l'inici de les lligues de Segona B i Tercera fins a inicis del 2021 tal com s'ha apuntat darrerament. Els màxims representants del futbol espanyol s'han reunit amb les federacions autonòmiques i conclouen que, si el context del moment garanteix el bon desenvolupament de les competicions, aquestes tiraran endavant. En definitiva, Madrid passa la patata calenta al Consejo de Superior Deportes demanant un pla estatal d'acció conjunt amb la resta de disciplines per equips. El negoci del futbol modest alimenta milers de persones, especialment a la Segona B i a la Tercera Divisió, el conegut com a 'futbol amateur'.

NAS

Catalunya sumava, l'any 2019, prop de 150.000 llicències federatives des dels més petits als veterans. I és el mateix futbol modest qui exigeix garanties i voluntat per arrencar en setmanes de la mateixa manera que ho va poder fer el futbol d'elit i altres àmbits laborals.

La Unió Esportiva Valls, debutant a Tercera, és el principal conjunt de la demarcació només per darrere del Nàstic, que competeix a una Segona B farcida de dubtes, també, pel que fa a l'inici de la temporada.