La Colla Joves cedeix el seu fons documental a l'Arxiu Municipal

La Colla Joves Xiquets de Valls obre el seu fons documental a la ciutat. Colla i Ajuntament han signat un acord pel qual els de la camisa vermella dipositaran a l’arxiu Municipal els documents gràfics i audiovisuals que atresoren al seu arxiu. Una col·lecció que essencialment recorre els últims cinquanta anys d’història.   

Són instantànies de l’any 1971, les primeres actuacions de la colla renovada amb el nom que duu actualment. Colla Joves Xiquets de Valls. Són algunes de les joies que atresora l’arxiu dels de la camisa vermella i que ara ressegueixen arxivers i directius de la colla castellera. Un fons extens amb més de 70.000 imatges i 30.000 documents gràfics i audiovisuals que ara la colla vallenca obrirà a la ciutat. Ajuntament i entitat han signat l’acord segons el qual la Colla Joves cedeix aquest fons a l’arxiu Municipal per garantir la conservació dels originals i també la seva divulgació, ja que el fons serà consultable.

L’arxiu Municipal realitzarà el procés d’identificació i descripció de tota la documentació i es realitzarà també una reproducció digital dels materials fotogràfics i audiovisuals per facilitar la seva conservació i consulta. El nou fons Colla Joves de l’Arxiu Municipal podrà acollir ampliacions. En aquest sentit, la Colla Joves anima als membres de l’agrupació a fer-hi aportacions.