El Museu de Valls exposa l'obra de Gelo

Gelo. Dels bars musicals de Tarragona als extraterrestres del Montsià. És el títol de la nova exposició que presenta durant aquest estiu el Museu de valls. Repassa l’obra de l’artista Gelo, forjat a Valls i Tarragona i retirat a Ulldecona durant els últims anys. La mostra es podrà visitar fins al 30 d’agost.

El Museu de Valls ens proposa un viatge pels quaranta anys de trajectòria artística del pintor Gelo. Juan Jesús Enríquez Domínguez va participar activament del moviment cultural dels anys de la transició democràtica per configurar un univers polièdric on conviuen signes i imatges de cultures antigues. Nascut a Huelva, va forjar el seu art durant l’adolescència a Valls i Puigpelat i va definir la seva línia artística a Tarragona per retirar-se els últims anys a Ulldecona.

L'exposició revisa les dues etapes creatives de l'artista

La mostra que es pot visitar al Museu de Valls recull una selecció d’obres escollides del fons de l’artista, d’una dotzena de col·leccionistes i de tres museus. Hi trobem dos espais diferenciats: un de primer corresponent al període comprés entre 1980 i 1997 amb gravats, màscares i grans pintures murals entre altres; i un segon que recrea l’obra de l’artista durant el seu retir a Ulldecona, en què s’ha decantat cap a l’art pobre i de reciclatge.

L’exposició "Gelo. Dels bars musicals de Tarragona als extraterrestres del Montsià" (1980-2020) es podrà visitar fins al 30 d’agost. Durant la visita serà obligatòria la mascareta i mantenir la distància de seguretat.