L'Ajuntament de Valls reformula els ajuts per incentivar la rehabilitació al barri antic

L'Ajuntament de Valls flexibilitza les bases per accedir als ajuts per a la rehabilitació d'immobles del centre històric per facilitar-ne l'accés i animar els propietaris a actuar. Aquest nou intent per fomentar la rehabilitació d'un barri deteriorat el va aprovar el ple de l'ajuntament per unanimitat si bé des de l'oposició es va advertir que no serà suficient per reactivar el barri.

CANVI PER ARRIBAR A MÉS GENT

L’Ajuntament de Valls facilitarà l’accés a ajuts per a la rehabilitació d’immobles al centre històric.  El plenari ha aprovat de forma unànime una modificació de les bases d’aquestes subvencions que n’amplia els supòsits i les condicions per poder-s’hi acollir. Una mesura que hauria de servir per incentivar els propietaris i  incrementar el volum de rehabilitacions al barri antic. Igual que l’exercici passat, en què només 16 propietaris van acollir-.se als ajuts, el consistori destinarà 50.000 euros a aquestes subvencions, però espera que arribin a més propietaris.

Des del PSC, tot i beneir la mesura, s’adverteix que, més enllà de petits incentius, per revertir el deteriorament del nucli històric de Valls és necessari major compromís i una estratègia global

ES MUNICIPALITZA LA GESTIÓ DE LES LLARS D'INFANTS

El plenari també va aprovar de forma unànime una modificació a les bases de subvencions al lloguer de comerços del barri antic per agilitzar el seu pagament. Tot plegat en un plenari que va servir per aplaudir i aprovar la futura inclusió de Maria Murtra i l’aviadora Dolors Vives a la galeria de Ciutadans Il·lustres.

També per constatar el consens que genera la municipalització de la gestió del servei de llar d’infants municipals. El plenari va aprovar per unanimitat aquesta municipalització que el govern justifica com a necessària per poder garantir el model educatiu que imparteix actualment l’ens privat que les gestiona, els treballadors del qual seran subrogats per l’Ajuntament.