Ja s'ha construït gairebé un 60% del nou orgue de Valls

Ja es poden escoltar algunes notes del nou orgue de Valls. En aquesta part del taller s’afinen i s’acaben d’ajustar els tubs de l’instrument. Al taller Gerhard Grenzing ja fa un any que estan creant i muntant les diverses peces. En total són 2.400 tubs i més de vint registres. Un treball artesanal del tot i molt meticulós. Ja s’ha realitzat gairebé un 60% de tot l’orgue.

orguevalls1

Quan tot estigui acabat es muntarà aquí al mateix taller, després serà desmuntat i al setembre començarà la instal·lació a l’església de Sant Joan de Valls. Allí s’acabaran de fer tots els ajustaments i es preveu que el 20 de desembre es pugui inaugurar i està a punt per a les Festes Decennals de l’any que ve.

orguevalls2

La façana de l'instrument serà espectacular, l’orgue de Valls es convertirà amb un dels més alts d’Europa amb prop de 15 metres. Simbolitzarà les dues colles castelleres de la ciutat i el campanar de Sant Joan.

orgeuvalls3

Aquests dies en aquest taller situat al Papiol també s’està construint l’orgue per la catedral de Praga, serà un dels més espectaculars del continent per les seves dimensions i característiques. I és que Gerhard Grenzing ha creat i restaurat orgues d’arreu del món.