Pròxima parada: Mundial de Mitja Marató

Marta Galimany disputarà la cita que se celebrarà a Polònia el mes d'octubre. Serà la primera gran trobada atlètica internacional després de l'aturada competitiva i de l'ajornament dels Jocs Olímpics del 2020 on la vallenca té plaça assegurada per a la marató.

És la maratoniana de moda a Catalunya i Espanya però, almenys durant uns mesos, aparcarà la prova reina per la mitja marató. La cursa de Gdynia, a tocar del Bàltic polonès va traslladar-se del març a l'octubre per la crisi sanitària mundial. Galimany preveia córrer-la com a preparatiu dels Jocs Olímpics però ni el Mundial es disputarà a la primavera ni existirà Tòquio 2020.

gali ok

La millor atleta de la demarcació de Tarragona ens atén just abans de començar una de les moltes sessions fora del Fornàs tot i que ara també entrena a la pista. Ho fa un parell de cops per setmana, ara fins i tot en companyia d'altres esportistes respectant, això sí, les normes de seguretat. Un al·licient psicològic per deixar enrere mesos en què la feina va dur-se a terme entre parets i amb l'única companyia de Jordi Toda, el seu entrenador.

La resta del calendari és una incògnita gegant a l'espera de controlar la pandèmia de coronavirus. En qualsevol cas, la preparació del primer semestre del 2021 serà molt similar a la del primer tram del 2020 amb, ara, Tòquio 2021 al cap. Galimany disposa de la mínima exigida i preveu disputar una marató prèvia a la de la cita japonesa.